Mattie Valk verteller Passion4kids 2019

STREEKNIEUWS – Mattie Valk, dj bij Qmusic, heeft dit jaar de rol van verteller bij Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs. “Ik heb het filmpje van de vorige editie gezien en was enorm onder de indruk. Het is een prachtig project dat staat als een huis.”

Mattie heeft nog altijd een sterke band met Zwijndrecht, waar hij is opgegroeid. “Daarnaast heb ik iets met The Passion. Het Paasverhaal wordt in deze vorm heel mooi verteld zonder belerend te zijn en zonder dat je er direct iets van moet vinden. Het is echt fijn om naar te kijken. Verder heb ik meegedaan aan de editie van 2015 in Enschede, als een van de discipelen. Dat vind ik nog steeds een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Met een klein clubje mensen ben je dan bijna drie dagen tot diep in de avond hard aan de slag met de filmopnamen. Dat gaf een bijzondere band met iedereen die erbij betrokken was. Geweldig om te ervaren met hoeveel zorg het werd gemaakt en om onderdeel van zo’n groots landelijk evenement te mogen zijn.”

Liefde en passie
Die zorg ziet hij ook terug in de aanpak van Passion4kids. “Het is sowieso een sympathiek initiatief om dit verhaal met kinderen te doen, maar er is ook nog eens een enorme kwaliteitsslag gemaakt in de manier waarop Passion4kids wordt uitgevoerd. Ik vind het ontzettend knap als je dit, zeker ook gezien de toch beperkte middelen, zo samen met kinderen kunt neerzetten. Je ziet aan alles dat er veel liefde en passie in zit. Een dikke pluim voor alle betrokkenen!” Hoe gaat hij zich voorbereiden op zijn rol? “Ik ga er uiteraard voor zorgen dat ik de tekst in mijn hoofd heb en ga goed de beelden van 2018 in me opnemen. Ter plekke voel ik dan aan welke toon de juiste is. Of ik het spannend vind? Ik vertel iedere ochtend van alles aan heel veel mensen, maar die zie ik niet. Ik ben niet echt een podiumbeest, maar heb in Passion4kids een duidelijke rol als verbindende factor en daar voel ik me comfortabel bij. Bovendien ga ik vast veel bekenden zien in het publiek. Een beetje spanning is volgens mij gezond, dat helpt om het zo goed mogelijk te doen.”

Voormalig burgemeester Schrijer van de gemeente Zwijndrecht was de verteller van Passion4kids 2017 en 2018. Op zijn suggestie vormt – net als vorig jaar – het Raadhuisplein op woensdag 17 april 2019 het podium voor Passion4kids. Om 18.30 uur begint de tocht met het verlichte kruis van de Bethelkerk naar het Raadhuisplein waar om 19.30 uur het muziekspektakel losbarst. Voor meer informatie: https://www.pit-ko.nl/passion4kids