Reis je komende maandag met de trein tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht? Dan heb je in ieder geval in de ochtend nog last van vertraging. De werkzaamheden van ProRail op het traject lopen niet volgens planning en gaan daardoor langer duren.

Het zijn drukke tijden voor spoorwegbeheerder ProRail. Tot 19 november wordt er een uitzonderlijk grote hoeveelheid werk aan het spoor uitgevoerd tussen Schiedam en Moerdijk. Zo worden duizenden dwarsliggers, dertig wissels en spoorstaven vervangen.

Het vervangen van de wissels is volgens ProRail de grootste klus, en die kampt dus met vertraging. “Zo zijn we meer tijd kwijt aan kabelwerk en het stabiel leggen van het spoor dan gedacht”, meldt de spoorwegbeheerder. “Daardoor kunnen de treinen tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht op maandag 16 november niet zoals gepland gaan rijden.” 

De NS zet bussen in op het traject. Reizigers moeten in ieder geval maandagochtend rekening houden met busvervoer, een extra overstap en extra reistijd.

De werkzaamheden van ProRail aan de HSL verlopen wel volgens planning.

Update
De werkzaamheden duren zeker tot 10.30 uur. Zolang de werkzaamheden niet zijn afgerond, zet NS stopbussen in tussen Zwijndrecht en Rotterdam Centraal en snelbussen tussen Zwijndrecht en Schiedam Centrum.

Bron: RTV Rijnmond
Foto: Rob Dammers op Flickr / CC BY 2.0