Louise Runtu winnaar Silvertalentshow

ZWIJNDRECHT – Zaterdagmiddag 29 oktober vond de eerste editie plaats van de Silvertalentshow in Zwijndrecht. In wijkcentrum Kubiek dat was afgeladen met publiek waren er 8 optredens met 16 nummers die werden gezongen. Uit eindelijk koos de jury Louise Runtu als winnaar.

De Silvertalentshow is een zangwedstrijd waar de kandidaten boven de 55 jaar zijn. In Wijkcentrum Kubiek waren diverse optredens waar uit eindelijk een top 3 uit kwam. De kandidaten die meededen waren Anna Meijers, Ad Klous en Cees Bakker, Rita Sabajo, Joop Kamphuisen, Switch, Philip Westerlaken, Teuntje Bearda en Louise Runtu.

De optredens deze middag waren erg divers. Een optreden die er uit sprong was Joop Kamphuisen kreeg het publiek mee met zijn nummer ‘Waarom fluister ik jouw naam nog’. Joop werd begeleid op de accordeon en de gehele zaal zong zijn nummer mee. Rita Sabajo zong met veel emotie haar nummer Historia de un Amor. Ze kreeg hiermee het publiek stil. Philip Westerlaken was de winnaar van de Dordtse versie van Silvertalentshow 2021. Hij zong twee prachtige nummers. Switch liet twee barbershop nummers horen waarmee ze het publiek muisstil kregen. Het laatste optreden was van Louise Runtu. Louise ontroerde met haar versie van Summertime het publiek in de zaal.

Aan het einde van de middag koos de jury die bestond uit Justine Pelmelay, Ronald Roël, Henny van Nugteren, Lyall Silie en Bram de Waard het nummer Summertime van Louise Runtu als winnaar van de Silvertalentshow. De top drie werd verder gecompleteerd door Switch op plek twee en Philip Westerlaken op plek drie.