Lintjesregen: vijf Koninklijke onderscheidingen

ZWIJNDRECHT – Op maandag 26 april 2021 hebben 5 inwoners van Zwijndrecht een Koninklijke onderscheiding ontvangen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. In het Raadhuis van Zwijndrecht heeft burgemeester Hein van der Loo in de trouwzaal stilgestaan bij hun uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving en hen het lintje uitgereikt.

Het aantal gedecoreerden in Zwijndrecht is uitgebreid met vier Leden in de Orde van Oranje-Nassau en één Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat om één dame en vier heren:

De heer W. (Willem) Sandee

De heer A.J. (Arie Jacob) den Hoed

De heer A.A. (Albertus Antonius) van Lint

Mevrouw I. (Irene) van Wingerden-Versluijs

De heer G.C. (Gerard Cornelis) Vaandrager

De heer Vaandrager is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De andere vier inwoners zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Van Wingerden-Versluijs ontving haar decoratie op het Ministerie van Defensie in Utrecht.

Vanwege de coronamaatregelen is er gekozen voor een intieme bijeenkomst, die afgesloten werd met het Wilhelmus, gezongen door de Zwijndrechtse zanger Bart Mijnster. Via een livestream konden familie en vrienden van de gedecoreerden de bijeenkomst volgen.