Lintje voor maaltijdbezorger Koos Polak

Tijdens een feestelijke, intieme bijeenkomst met familie en medewerkers en vrijwilligers van welzijnsorganisatie Diverz heeft de 71-jarige ‘supervrijwilliger’ Koos Polak vrijdag uit handen van burgemeester Hein van der Loo een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij kon vanwege gezondheidsreden in april niet aanwezig zijn bij de traditionele Lintjesregen. Hij is Inmiddels hersteld en weer volop in de weer. In zijn toespraak memoreerde de burgemeester Hein van der Loo dat de gedecoreerde, altijd voorzien van een goed humeur, niet alleen al jarenlang maaltijden rondbrengt maar ook zorgt voor het onderhoud van de maaltijdbussen. En als er iemand uitvalt is hij altijd bereid om zelf in de auto te springen zodat zijn klanten toch op tijd hun warme maaltijd krijgen.

Daarnaast biedt hij ook regelmatig een helpende hand als klusser of om een boodschap te doen. “Het belangrijkste wat u de mensen elke dag weer geeft, is aandacht. Een luisterend oor, een positief woordje. Dat maakt dat u veel meer bent dan een vrijwilliger. U heeft al snel in de gaten of het met iemand minder goed gaat en zo kan er snel worden geholpen waar nodig”, aldus de burgemeester. “Dat ‘aandacht het nieuwe goud’ is, hoeven we u niet te vertellen.”

Na deze lovende woorden speldde de burgemeester hem de versierselen op die behoren bij de Koninklijke Onderscheiding.