Lever je mes anoniem in!

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een mes op zak wordt door sommige jongeren tegenwoordig ‘normaal’ gezien. Maar dit is ver weg van normaal. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om wapens te bezitten of te gebruiken, mits een vergunning.

Wapenbezit is daarom een misdrijf en dat betekent dat het je een strafblad oplevert wat jouw toekomst belemmert. Omdat wapenbezit een misdrijf is, krijg je hiervoor ook een taakstraf of een geldboete van tussen de 300 en 350 euro. Steek vaker krijgt de politie te maken met messteekincidenten onder jongeren. Karim de Kool en Bram de Waard maakte in september 2020 een programma over het verboden messenbezit. In dit programma gaven jongeren aan dat het bij hun in de omgeving de normaalste zaak van de wereld is om een mes te dragen.

Graag willen Jongerenwerk Diverz Zwijndrecht en Jongerenwerk Hendrik-Ido-Ambacht, jongeren de kans geven om hun mes anoniem en zonder vervolging inleveren. Je kunt op 4 verschillende dagen op 4 verschillende locaties jouw mes inleveren.

  • Maandag 12 april 2021 – Baxhuis – Hoge Kade 58 in Hendrik-Ido-Ambacht.
  • Dinsdag 13 april 2021 – Kubiek – Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht.
  • Woensdag 14 april 2021 – Xiejezo – Grote Beerstraat 10 in Zwijndrecht.
  • Donderdag 15 april 2021 – Hart van Meerdervoort – Perkstraat 57 in Zwijndrecht

    Locaties zijn geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Dus kom naar één van de inleverlocaties en draag je steentje bij aan de veiligheid op straat!