Landvast reikt bioscoopprijzen uit

ALBLASSERDAM – In de  laatste week van het jaar 2022 organiseerde Landvast ‘Filmtastisch Uiteinde’. Bezoekers die in die periode naar de film kwamen maakten kans op mooie filmprijzen, waaronder de zeer gewilde hoofdprijs van 1 jaar gratis naar de film. Ook was er elke dag een mooie filmprijs te winnen.

Leuke reacties
Om kans te maken op de hoofdprijs konden bezoekers een suggestie achterlaten in onze kerst(wens)boom, waarbij ze konden aangeven wie zij deze prijs gunde. Mocht deze suggestie gekozen worden. Dan won diegene dezelfde prijs. De afgelopen weken hebben we vele honderden inzendingen gelezen. Hierbij kwamen mooie, ontroerende en hartverwarmende suggesties voorbij. De keuze was heel moeilijk, maar uiteindelijk hebben we een keuze gemaakt.

Afgelopen week kwam kleindochter Joy naar Landvast om de prijs in ontvangst te nemen voor haar Opa Roy. Opa was onder valse voorwendselen naar Landvast gelokt. Het zicht van Opa Roy is aangetast waardoor hij steeds slechter kan zien. Films in de bioscoop zijn echter zo groot en scherp dat hij daar nog wel van kan genieten. Het komende jaar kunnen opa en kleindochter dus extra veel genieten van de films in Landvast. Wij kijken in ieder geval uit naar hun komst. Alle overige prijswinnaars zijn inmiddels geïnformeerd.

De gasten konden deze actie zeer zeker waarderen, wat ook wel bleek uit de vele honderden deelnemers. Het was niet voor het eerst dat Landvast een ludieke actie voor de bezoekers organiseerde. Ook in het verleden werd er op verschillende manieren leuke winacties georganiseerd. En aangezien Landvast later dit jaar 15 jaar bestaat zal er zeer zeker ook weer op een ludieke manier aandacht aan worden geschonken.

62.000 bezoekers
Landvast kijkt met een goed gevoel terug op 2022 waarbij er bijna 62.000 bezoekers een bezoek hebben gebracht aan de bioscoop. Hiermee is Landvast nog niet terug op het niveau van voor corona. Een deel van de oorzaak ligt ook in het feit dat Landvast in januari nog gesloten was en enkele dagen na de opening een grote lekkage in een van de bioscoopzalen was ontstaan. “Maar we kijken met vertrouwen 2023”, aldus filmprogrammeur Edgar Veen. “Veel bezoekers hebben de weg terug weten te vinden en er staan een paar hele mooie filmtitels in de planning voor het komende jaar. Bezoekers weten een bezoek te waarderen. De gastvrijheid, gratis parkeren voor de deur, pauze in de voorstellingen, de mogelijkheid voor een drankje na afloop in de bar en de heerlijke luxe Cinema Royaal zijn de meeste genoemde reacties. Casa Coco was in 2023 de best bezochte film. De eerste opvolger is met de Rotterdamse film Ome Cor al in huis. Voordat de film was gestart waren er al meer dan 1000 kaarten hiervoor gekocht. Kortom, 2023 wordt Filmtastisch.”