Landvast opent zijn (bioscoop)deuren

STREEKNIEUWS – Na een verplichte sluiting, die in de tweede lockdown 171 dagen heeft mogen duren, mag Landvast eindelijk hun bioscoop en horeca deuren weer openen. Om aan te geven hoe lang dat heeft geduurd. Dit was 4104 uur in totaal. In die tijd had u bijvoorbeeld 2000 keer kunnen kijken naar ‘de Slag om de Schelde’.

De medewerkers van Landvast hebben lang op dit moment moeten wachten, maar vanaf zaterdag 5 juni is het dan weer zover. Geen verf en onderhoudsklussen, online Thuis@Landvast activiteiten of afhaal gerechten meer, maar gewoon gasten ontvangen en hen een leuke middag of avond bezorgen én goede films vertonen.

Eindelijk
Een van de eerste voorstellingen is voor de langverwachte ‘De Slag om de Schelde’. Zaterdag 5 juni gaat één van de duurste Nederlandse films eindelijk in première. In de Slag om de Schelde zien we het verhaal van het gelijknamige tweede wereldoorlog gevecht tussen de geallieerden en de Duitsers om het bezette grondgebied van de Westerschelde. Voor deze film werd niets aan het toeval over gelaten om deze op Nederlandse bodem geproduceerde film tot een absoluut succes te maken. Met een budget van 14 miljoen euro is dit de op een na duurste Nederlandse productie. Deze film zal diverse malen per dag vertoond gaan worden.

Voor de kinderen
Landvast start verder direct met een volledige programmering voor jong en oud. Zo wordt er vanaf heden elke dinsdag en donderdag ochtend een peuterfilm vertoond. Dit is een kortere film waarbij het geluid wat zachter staat en de lichten in de zaal niet helemaal uit gaan. Uiteraard krijgen de peuters na afloop hun allereerste film diploma.

Ook voor de iets oudere kinderen is er een ruim aanbod. Pieter Konijn heeft ruim een jaar onder de grond moeten wachten op dit moment, maar deel 2 verschijnt nu in de bioscoop. De dames van K3 maken hun opwachting en nemen je mee op reis naar Egypte. Wie kent de tijdloze klassiekers niet van de beroemdste kat en muis Tom & Jerry. De strijd tussen deze twee eeuwige rivalen laait weer op en zijn ook vanaf 5 juni te zien in Landvast

Volwassenen
Naast de Slag om de Schelde zal ook de grote Oscar winnaar Nomadland een plek krijgen in de programmering. Deze film zal echter maar één week te zien zijn, dus wacht niet te lang met reserveren. En wie nieuwsgierig is naar de meest beruchte en modieuze schurk uit de film Dalmatiers kan kijken naar de gloednieuwe live-action film Cruella, waarin we het verhaal zien achter Cruella de Vil.

De complete filmprogrammering staat vanaf nu op de website www.landvast.nl en het is dan ook  vanaf nu mogelijk om tickets te reserveren. Bij het reserveren van uw plaatsen in Cinema 1 en 2 worden automatisch door ons reserveringssysteem de omliggende plaatsen geblokkeerd zodat er minimaal 1,5 meter vrij is. Ook zullen er voorstellingen in onze Cinema Royaal vertoond worden. Door de ruimere opzet mogen we hier 50 bezoekers per keer ontvangen.

Landvast is blij dat er nu eind is gekomen aan de langdurige sluiting en onzekerheid. Dit is de eerste stap terug naar het normaal. Door de ruime vloeroppervlakte van het gebouw en het slim programmering kunnen we de bezoekers op een zo veilig mogelijke manier gastvrij ontvangen. We kijken reikhalzend uit naar 5 juni waar we de bezoekers feestelijk zullen ontvangen.