KunZt gestart met nieuwe online expositie ‘Verhalen van hun Harten’

ZWIJNDRECHT – Expositieruimte KunZt is op dinsdag 1 juni gestart met de online tentoonstelling ‘Verhalen van hun Harten’, dat bestaat uit kunstwerken van leerlingen van het DevelsteinCollege. Veel van hun werken vertellen wat de quarantaineperiode losmaakte tijdens de tweede lockdown. De verhalen zijn voelbaar en zichtbaar en komen letterlijk uit het hart. 

Na een succesvolle online editie in 2020, tonen ook dit jaar tientallen Zwijndrechtse scholieren van het DevelsteinCollege hun kunnen tijdens de expositie ‘Verhalen van hun Harten – kunst uit de tweede lockdown’ van KunZt. Vanwege het overweldigende aanbod op de verschillende vakgebieden kent de expositie op www.kunztzwijndrecht.nl nog drie extra releasedata voor nieuw materiaal: 15 juni, 29 juni en 6 juli 2021.

Gezamenlijk project gemeente Zwijndrecht en DevelsteinCollege
“KunZt biedt onze artistieke leerlingen een prachtig podium, ook digitaal. Juist in tijden waarin alles anders is, is creativiteit een belangrijke competentie. Wij zijn blij met de samenwerking met KunZt en de online expositie waar de kunstwerken van onze leerlingen ook dit schooljaar weer worden getoond. Een lust voor het oog met een bijzonder mooi thema waar wij enorm naar uitkijken.” aldus Marc van Riet, conrector DevelsteinCollege.

Ronald de Meij, wethouder gemeente Zwijndrecht, vult aan: “Het dóet ertoe wat onze jongeren vinden, denken en doen. De expositie ‘Verhalen van hun Harten’ én de fijne samenwerking met het DevelsteinCollege vertellen ons veel over hun belevingswereld. Een prachtig resultaat, dat zich niet alleen uit in deze bijzondere tentoonstelling, maar ons tegelijkertijd voedt in het samenstellen van een nog beter toegesneden cultuuraanbod in Zwijndrecht.”    

Kunstwedstrijd Verhalen van hun Harten
Aan de expositie ‘Verhalen van hun Harten’ is een kunstwedstrijd verbonden waaraan alle Zwijndrechtenaren kunnen meedoen, jong en oud. Middenin alle coronamaatregelen kan een ieder wel een creatieve uitlaatklep gebruiken. De KunZt kunstwedstrijd is dé kans om aan alle ideeën, frustraties, creativiteit, eenzaamheid, dromen en hartenwensen een gezicht te geven. Alle informatie over de kunstwedstrijd staat op www.kunztzwijndrecht.nl