STREEKNIEUWS – Nederland wordt een groot kunstwerk rijker. Kunstenaar Collin van der Sluijs heeft dinsdagmiddag 26 maart de eerste penseelstreek gezet voor het schilderij dat 250 meter lang wordt op het betonnen geluidscherm langs de A15 bij afslag Sliedrecht-Oost.

Het kunstwerk laat het bijzondere gebied zien dat achter het scherm te vinden is: Sliedrecht en de Drechtsteden, een regio met een maritieme historie gelegen aan een nationaal natuurpark. Naar verwachting is het werk eind april klaar.

Zichtbaar
De mooie regio Drechtsteden is, zeker vanaf de weg, niet altijd goed zichtbaar. Het schilderij op het geluidscherm bij de A15 laat goed de aard van het gebied erachter zien, in het bijzonder van Sliedrecht. Water, maritieme industrie en natuur komen al sinds het ontstaan van het dorp samen op deze plek.

Kan nog groter worden?
Het kunstwerk is een pilotproject van de gemeente Sliedrecht en de Drechtsteden in samenwerking met Rijkswaterstaat. Het schilderij is zo opgezet dat het makkelijk langer te maken is.

Kunstenaar van grootse kunstwerken
Collin van der Sluijs is graffiti-artist, schilder en illustrator en bekend van grootse kunstwerken in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, België en Nederland. En dan bedoelen we letterlijk groot, want zijn indrukwekkende schilderijen bedekken vaak complete gevels van grote gebouwen. Het betonnen geluidscherm langs de A15 is dit keer zijn canvas.