Kopers vieren start bouw 41 Ambachten

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op de locatie van 41 Ambachten heerst er al een paar weken volop bedrijvigheid. De bouw van 41 woningen in deze nieuwe woonbuurt van De Volgerlanden is gestart afgelopen februari. Op dinsdag 29 maart is dit met alle kopers, de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, aannemer Ballast Nedam West en ontwikkelaar Blauwhoed feestelijk gevierd.

Feestelijk moment
Na een enthousiast ontvangst op de bouwlocatie verzamelde alle kopers en genodigden zich  en is er, als feestelijke handeling, een paal geslagen door Wethouder André Flach, Sven Wennekes van Ballast Nedam West en Anton Schalken van Blauwhoed. Na het feestelijke moment hebben kopers met een drankje en een hapje nagepraat en nader kennis gemaakt.

Wethouder André Flach, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: “Over ongeveer een jaar kunnen de toekomstige bewoners de sleutel omdraaien van hun nieuwe woning. Woningen met niet alleen veel kwaliteit in de woning maar ook veel verbinding met buiten.  Daarbij is het een bouwproject met een verscheidenheid aan typen woningen. Typen die geschikt zijn als eerste woning als ook tien levensloopbestendige woningen. Een mooi gezamenlijk project.”

Anton Schalken, directeur ontwikkeling Blauwhoed: “Bij het ontwikkelen van 41 Ambachten was het voor ons belangrijk om een buurt te creëren die buurtgenoten verbindt. Dat zorgt voor geluk en welzijn bij bewoners.”

Sven Wennekes, project coördinator Ballast Nedam West: “Wij zijn trots om deze woningen te realiseren, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Elke woning is uniek & persoonlijk gemaakt door de wensen van de nieuwe bewoners zelf.”

Dorpse heerlijkheid in De Volgerlanden

De woningen in 41 Ambachten worden gebouwd in De Vier Dorpjes, deelgebied De Straatjes. De erkers en veranda’s bij de woningen stimuleren ontmoetingen in de buurt en bieden tegelijkertijd volop zicht op buiten spelende kinderen. De straatjes worden afgewisseld met groene pleintjes. Hierdoor krijgt de buurt een aangenaam dorps karakter. Ook de diversiteit aan woningtypen draagt hier aan bij. Er worden straat- en pergolawoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bungalows gebouwd. Dit zorgt voor een buurt met een mix aan bewoners in verschillende leeftijdsgroepen.