Koninklijke Onderscheiding voor Robert Kreukniet

ZWIJNDRECHT – Robert Kreukniet is dinsdagavond 29 november 2022 tijdens de raadsvergadering benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft de Koninklijke Onderscheiding gekregen, omdat hij zich 12 jaar als lid van de gemeenteraad heeft ingezet voor Zwijndrecht. Onder toeziend oog van zijn familie kreeg de Zwijndrechtenaar de onderscheiding van burgemeester Hein van der Loo uitgereikt.

Robert Kreukniet, geboren en getogen in Bergambacht, kwam in 1997 in Zwijndrecht wonen, waarna hij uit interesse voor de politiek zich in 2004 aanmeldde bij de lokale politiek. Hij draaide meteen mee met de VVD-fractie en maakte in 2006 zijn opwachting in de gemeenteraad.

‘Bestuurder met doorzettingsvermogen’
Kreukniet was drie periodes raadslid: van 2006 tot 2010, van 2010 tot 2014 en van 2018 tot 2022. Tussendoor was hij, van 2014 tot 2018, wethouder van Zwijndrecht, een functie die hij ook nu bekleedt in het huidige college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht. Burgemeester Hein van der Loo typeerde in zijn toespraak Kreukniet als een bevlogen politicus: “Je bent een bestuurder met doorzettingsvermogen. Weerbaar en wendbaar. Scherp in je analyse en dicht bij mensen. Jouw relativeringsvermogen en humor maken je boven alles een plezierig mens.”

Raadslid
Normaal gesproken krijgt een raadslid, dat minimaal 12 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten, bij zijn afscheid een Koninklijke Onderscheiding. Omdat Kreukniet na de gemeenteraadsverkiezingen aanvankelijk terugkeerde als raadslid en daarna terugkwam als wethouder, was het moment van uitreiken uitgesteld tot nu.