Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Iekje Berg bij afscheid

ZWIJNDRECHT- CDA-raadslid Iekje Berg heeft gisteravond bij haar afscheid als lid van de gemeenteraad een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Zij ontving de onderscheiding omdat ze zich vijftien jaar als raadslid heeft ingezet voor de gemeente Zwijndrecht. Burgemeester Hein van der Loo omschreef haar in een toespraak als een betrokken Zwijndrechtse die haar raadswerk met overgave deed.

De burgemeester prees mevrouw Berg omdat ze als raadslid letterlijk midden in de Zwijndrechtse samenleving stond: “Je woont in het centrum van onze mooie gemeente, je werkt bij een van oudsher Zwijndrechts bedrijf en je ging naar school op het Develsteincollege. Kerkelijk ben je actief als jeugdouderling. Als diepgewortelde Zwijndrechtse heb je vijftien jaar lang een uitstekende bijdrage geleverd aan de gemeentepolitiek.”

Iekje Berg stopt als raadslid omdat ze andere mensen de kans en de ruimte wil geven. Doordat zijeen stapje terug doet, kan haar fractiegenoot Johan Limberger toetreden tot de gemeenteraad. Hij is gisteravond door de burgemeester als raadslid geïnstalleerd.

Het raadswerk helemaal loslaten, is voor Berg nog niet aan de orde. Daarvoor is zij te betrokken bij de gemeentelijke politiek. Iekje Bergkomt om die reden terug als raadscommissielid, zodat ze op de achtergrond haar bijdrage blijft leveren aan de fractie van het CDA.