Koningsspelen bij kindcentrum De Kim

ZWIJNDRECHT – Voor het tweede jaar op rij, zijn Koningsdag en de bijbehorende Koningsspelen anders dan anders vanwege de pandemie. De medewerkers van christelijk kindcentrum De Kim maakten er op 23 april toch een feestelijke rood-wit-blauwe dag van voor de kinderen. Uiteraard binnen alle richtlijnen die gelden op de kindcentra vanwege COVID-19.

“Wij vonden dat ze het verdienen na zo’n hectisch jaar en hebben keihard gewerkt aan een leuk ‘coronaproof’ programma,” zegt Carla Los, leerkracht van groep 4 en een van de organisatoren van de Koningsspelen bij kindcentrum De Kim. De kinderen werden

’s ochtends verwelkomd met feestelijke muziek en liepen via een grote rode loper naar binnen. Daarna stonden allerlei activiteiten op het programma, allemaal met strakke tijdsloten en met de eigen groep om wisselende contacten te vermijden.” Ook was er heel veel aandacht voor hygiëne, zoals handen wassen en ontsmetten.

Op het plein stonden een stormbaan en een springkussen, er was een speurtocht met vragen over het Koningshuis, een popcornkraampje en in De Develhal waren allerlei andere sportieve activiteiten. “De kinderen konden helemaal los en dat deden ze ook, uiteraard onder toezicht van hun leerkrachten die ook scherp in de gaten hielden of de coronamaatregelen gehandhaafd werden.” Carla benadrukt dat het evenement mede mogelijk is gemaakt door de Ouderraad. “Zij hebben financiële ondersteuning gegeven en dat is heel fijn.”

Omdat het traditionele Koningsontbijt niet door kon gaan, hebben de leerkrachten de ouders gevraagd de kinderen thuis een extra lekker ontbijt voor te schotelen. Voor tussen de middag was de opdracht een zo koninklijk mogelijke lunch vanaf thuis mee te nemen. “Elke groep zocht een eigen plekje in de wijk om te picknicken. Per groep kreeg diegene die de meest koninklijke lunch bij zich had, een blik Wilhelminapepermunt.” De leerkrachten en de kinderen kijken terug op een ‘coole’ dag waarop het rood-wit-blauwe ijsje natuurlijk ook niet ontbrak. “Ondanks de coronaperikelen hebben we er toch een mooi feestje van gemaakt. Net even anders, maar superleuk. Op naar volgend jaar.”