Koningsdag 2023 een groot succes

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – Koningsdag 2023 dat gevierd werd op 27 april in onder meer Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht was een groot succes. Vele mensen hebben van deze dag genoten door de activiteiten die in de regio werden georganiseerd.

Zwijndrecht
In Zwijndrecht werd de dag afgetrapt met de aubade die naast het nieuwe gemeentehuis plaatsvond. Dit was in verband met de de kermis die moest inschikken vanwege de nieuwe groenstrook. De braderie die werd georganiseerd werd erg druk bezocht en er stond in de middag een podium met onder meer DJ Karim en Jan van Est. Rond de Emmastraat was er een kleedjesmarkt waar mensen hun spulletjes konden verkopen. De dag werd afgesloten met een prachtige vuurwerkshow op het drie rivierenpunt.

Hendrik-Ido-Ambacht
De Koningsdag begon vroeg in Hendrik-Ido-Ambacht met de Breakfastrun. De eerste loper was binnen al binnen een kwartier binnen! De braderie was ontzettend druk net als de kleedjesmarkt. Je kon spijkerbroekhangen, sjoelen en vrachtwagentrekken. In het Sophiapark werd de eerste editie van ‘Ambacht Got Talent’ gehouden. Je kan tot en met 5 mei stemmen via de Facebookpagina van de Oranjevereniging. In de avond was traditiegetrouw het trouwtrekken tussen het bestuur van de Oranjeverenging en het college van B&W. Deze keer ging de wisselbeker naar het college van B&W. De dag werd afgesloten met de lampionnenoptocht, taptoe en het vuurwerk.

Orange Garden
Na drie jaar werd Orange Garden georganiseerd in het Sophiapark in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit jaar traden de band The Local Guitarfriends, het Ambachtse koor Re-Flax en de Zwijndrechtse singer-songwriter en groot talent Estée Moïse op. Deze optredens werden afgewisseld met het optreden van DJ Tim. DJ Peter en Sonny Burnett sloten de avond af.

Uitzending ATOS Radio en Papendrecht FM
Bij ATOS Radio en Papendrecht FM werd er van 14.00-18.00 uur een uitzending gemaakt over de Koningsdag in de regio. Cora Vastenouw was in Papendrecht om verslag te doen, Hans Marijs was in Zwijndrecht op pad en Bram de Waard verzorgde de sfeerverslagen vanaf Orange Garden in Hendrik-Ido-Ambacht. Max Oosterwijk deed het verslag vanuit de studio.

Terugluisteren

Uur 1
Uur 2
Uur 3
Uur 4