KNVB kiest voor training van spelers onder 19 jaar voor velden van ZBC’97

ZWIJNDRECHT – Het Nederlands voetbalelftal onder 19 is deze week voor een trainingsstage te gast in Zwijndrecht. De KNVB heeft hierbij gekozen voor de faciliteiten van voetbalclub ZBC’97. Een groot compliment voor zowel de vrijwilligers van ZBC’97 als de gemeente.

De trainingsstage dient als voorbereiding op de kwalificatie voor het EK in Slowakije deze zomer. De KNVB is blij dat het nationaal elftal van spelers onder 19 jaar in Zwijndrecht – en in het bijzonder bij ZBC’97 – te gast mag zijn en willen de gemeente en club bedanken voor de gastvrijheid en het meedenken.

De woordvoerder van de KNVB legt uit waarom er gekozen is voor de velden en faciliteiten van ZBC’97: “Bij ZBC’97 vinden wij een accommodatie die helemaal aan onze sportieve wensen voldoet en waar wij gedurende een vierdaagse trainingsstage volop kunnen werken aan de ontwikkeling van ons team. De gunstige ligging, prettige uitstraling en goed onderhouden velden spreken ons enorm aan. We vinden het bovendien leuk om te zien dat ZBC’97 de jeugd hoog in het vaandel heeft staan met een groot ledenbestand van jonge voetballers. Dat maakt ook dat de aanwezigheid van een nationaal jeugdelftal goed past.”

Wethouder Tycho Jansen ziet het als een groot compliment dat de KNVB kiest voor ZBC’97. “Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we dit elftal mogen ontvangen in Zwijndrecht! Het compliment is vooral voor de vrijwilligers van ZBC’97 die er dagelijks voor zorgen dat de faciliteiten er op en top uit zien. Daarnaast is het compliment ook voor de beheerders van de gemeente die er voor zorgen dat de grasmat er goed bij ligt”.

De jeugd van Zwijndrecht is van harte welkom om de spelers van Oranje onder 19 live aan het werk te zien tijdens de training. Dat kan nog op donderdag 23 maart 11.30 uur  ZBC’97 en de gemeente Zwijndrecht wensen Oranje onder 19 heel veel succes met de kwalificatie voor het EK.