Kleuters De Bron ontwikkelen zich thuis via Onderbouwd

ZWIJNDRECHT – Ook nu de kinderen door het coronavirus niet naar De Bron kunnen komen, bieden de leerkrachten van dit kindcentrum van PIT kinderopvang & onderwijs hen allerlei mogelijkheden om thuis verder te gaan met ontwikkelen. Dat begint al bij groep 1/2 met Onderbouwd Thuis, een uniek ontwikkelprogramma voor kleuters.

Kindcentrum De Bron is dit onderwijsjaar met Onderbouwd begonnen. Het is een methode voor speels, bewust en doelgericht stimuleren van de ontwikkeling van kleuters en heeft drie lijnen: taal, rekenen en motoriek. Deze methode is op basis van uitgebreid onderzoek ontworpen door drs. Simone de Groot-Haven. Zij heeft de lessen omgebouwd zodat de kleuters van De Bron nu thuis op hun eigen niveau lesmaterialen krijgen om te oefenen, spelen en leren. 

Leerzaam en leuk

“Aan de hand van een weekrooster zet Simone dagelijks nieuwe activiteiten online. Hierin legt ze in begrijpelijke taal uit wat het doel van de activiteit is, geeft ze speluitleg en een materialenlijst,” aldus Manon Dost, teamleider jonge kind van De Bron. “Ons team voorziet wekelijks de ouders van materialen die ze hierbij nodig hebben. We maken vlogjes die we online en in de groepsapp voor de ouders zetten. Zo kunnen zij zien hoe wij de activiteiten uitvoeren. Als leerkrachten volgen we de kinderen in ons volgsysteem. Hierdoor krijgen zij echt alleen die activiteiten te zien die bij hun eigen ontwikkelniveau passen.” De reacties van ouders zijn zeer positief. “Wij zijn enorm blij met de leerkrachten van De Bron. Zij voorzien ons wekelijks van les- en knutselmateriaal zodat ons zoontje van 4 rustig thuis of waar hij ook is, kan doorgaan met spelend leren. Het dagprogramma is fijn om op te pakken om zoveel mogelijk de structuur te houden die hij op De Bron gewend is. Onderbouwd biedt veel afwisseling met knutselen, lesmateriaal en liedjes zingen. Het is leerzaam, gemakkelijk in gebruik en zo leuk om samen te doen,” aldus Mirjam Kool, moeder van Jaiden.