Kippenvel en complimenten bij indrukwekkende Passion4kids 2022

ZWIJNDRECHT – Honderden mensen, jong en oud, hebben de eerste Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht meebeleefd. De kinderen van de christelijke kindcentra De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom voerden dit unieke muziekevenement uit. Samen met verteller Willem Eekhof vertolkten zij aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus.

De avond begon met de tocht met het verlichte kruis vanaf de dependance van kindcentrum De Tweestroom naar het Baxpark. Caroline Scheurwater, directeur van ikc De Meander: “Velen sloten zich aan en liepen mee. Het was zo’n mooie ingetogen tocht met al die betrokken mensen.” Op het podium in het Baxpark zongen de kinderen vervolgens zowel solo als in het koor de sterren van de hemel. Hun zang werd afgewisseld met filmbeelden. Zo werd het paasverhaal van opoffering, vergeving, liefde, verbondenheid en vooral van hoop voor de toekomst op een bijzondere manier verteld. “Passion4kids is een mooie mogelijkheid om dit breder bekend te maken,” aldus Marleen de Gruijter, directeur van De Wijngaard. “Bezoekers, maar ook de kinderen, hun ouders, familie, vrienden, alle medewerkers van PIT en andere vrijwilligers, de sponsoren: we hebben met elkaar genoten. De verbondenheid tussen de kinderen en onze drie kindcentra was een leuke, welkome bijkomstigheid.”

Overweldigend

Carolline Scheurwater vond het indrukwekkend hoe de kinderen met zoveel passie en talent hun boodschap brachten. “Hun kracht en de saamhorigheid geven bemoediging in deze tijd. Het kwam bij iedereen diep binnen en zorgde steeds opnieuw voor kippenvel.” Ronald van der Veen, projectleider Passion4kids en directeur van De Tweestroom is enorm trots op alle kinderen. “Ze hebben laten zien wat ze in huis hebben. De verwondering bij het publiek en de complimenten die de kinderen en collega’s mochten ontvangen waren overweldigend. We kijken nu al uit naar volgend jaar.” In 2023 vindt Passion4kids plaats op woensdag 5 april.

In zijn slotwoord benadrukte Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, dat Passion4kids het resultaat is van een hechte samenwerking tussen kinderen, ouders, vrijwilligers en PIT-collega’s. “Dankzij hun inzet en energie en met de steun van de gemeente, de kerken in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam en alle trouwe, maar ook nieuwe sponsoren is het een memorabele avond geworden. Allemaal heel hartelijk bedankt hiervoor!”