Kinderopvangorganisaties bieden verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker

ZWIJNDRECHT – Na het succes van voorgaande jaren is het dit jaar weer mogelijk om bij Yes! Kinderopvang, Kinderopvang SKR en SOL Ambacht in één jaar pedagogisch medewerker te worden. Iedereen die 27 jaar of ouder is, minimaal een diploma MBO niveau 3 of Havo heeft en de Nederlandse taal goed beheerst, kan deelnemen aan dit bijzondere initiatief. Nieuw dit jaar is dat de opleiding op niveau 4 wordt gegeven. Meer weten? Volg op maandag 9 mei om 20:00 uur de online informatieavond en lees verder hoe je je kunt aanmelden.  

In de praktijk

De kinderopvangorganisaties zijn samen met Variva Edu Academy in 2019 gestart met dit concept. En met succes. Alle deelnemers die toen zijn gestart, hebben de eindstreep inmiddels gehaald. De deelnemers aan de opleiding leren het vak in een leuke en leerzame werkomgeving. Ze volgen wekelijks vier lesuren, verzorgd door deskundige docenten van Variva Edu Academy. Daarnaast werken ze zestien tot twintig uur per week op de groep. Hiervoor krijgen ze niet alleen een jaarcontract en salaris, maar ook professionele en intensieve begeleiding van pedagogisch medewerkers. De studiebelasting is zo’n acht tot twaalf uur per week.  De verkorte mbo-4-opleiding start weer medio september 2022 en is erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen.

Meer informatie

Ben jij gemotiveerd en een doorzetter? Ben je (misschien) geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Grijp je kans! Volg op 9 mei van 20:00 tot 21:00 uur de online informatieavond. Aanmelden kan t/m 9 mei 12:00 uur via personeelszaken@yeskinderopvang.nl. Je krijgt veel informatie en hoort hoe je kunt solliciteren. Kun je de online informatieavond niet volgen en heb je wel interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar personeelszaken@yeskinderopvang.nl.