Kinderopvang en onderwijs verbonden

HEERJANSDAM – Christelijk kindcentrum De Rank in Heerjansdam, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, biedt sinds kort een peuter-kleutergroep onder de naam ‘Pluk van De Rank’. In deze groep plukken de kinderen uit de kinderopvang alvast wat mee uit het onderwijs met als doel een soepele overstap. ‘Vanaf haar derde jaar kijkt mijn dochter al uit naar het moment dat ze vier wordt en naar het basisonderwijs mag, net als haar grote broer. Nu mag ze een half jaar gaan kennismaken met het ‘echte’ basisonderwijs bij Pluk van De Rank. We zijn blij dat De Rank deze mogelijkheid biedt’, aldus de moeder van Roos.

Bij Pluk van De Rank worden kinderopvang en onderwijs met elkaar verbonden. De peuters maken alvast kennis met de thema’s uit de Noordwijkse Methode waar in het onderwijs mee wordt gewerkt en waarin ontdekken en verwonderen centraal staan. Peuters krijgen hiermee de mogelijkheid om spelenderwijs en soepel de stap naar groep 1 te zetten. Pluk van De Rank biedt uitdagende activiteiten zoals zingen, spelen, voorlezen, bewegen, knutselen, taal- reken- en wereldoriëntatie afgestemd op de ontwikkelbehoefte van het kind.

De groep is onderdeel van het onderwijsaanbod en daarom kosteloos voor peuters van 3 jaar en zes maanden die bij De Rank staan ingeschreven. Pluk van De Rank staat onder leiding van  onderwijsassistent/pedagogisch medewerker Jolanda Kasanmoerawi, Zij heeft ruime ervaring in het werken met jonge kinderen en is al enkele jaren verbonden aan De Rank. In de onderwijsweken zijn de kinderen elke week op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur welkom.

De kinderen en hun ouders zijn enthousiast over Pluk van De Rank. ‘Mijn dochter komt thuis met wilde verhalen en liedjes over de zandbak. Ze heeft het prima naar haar zin. Leuk dat de groep er is’, zegt de moeder van Charly. ‘Laura en Niels kijken er elke week naar uit. Ze gaan er vrolijk heen en komen weer vrolijk thuis. Ze zingen de hele dag liedjes die ze geleerd hebben. Wij brengen de kinderen met een gerust hart naar de juf, we zien hoe dol ze op haar zijn. Het is ook heel fijn dat ze in groep 1/2 op visite gaan en zo alvast wennen. We verwachten dan ook totaal geen problemen als ze naar groep 1 gaan. Een fantastische kans!’

Directeur Anneke van de Pol van De Rank is blij dat de nieuwe peuter-kleutergroep zo’n succes is en hoopt dat nog veel meer kinderen zich vroegtijdig inschrijven bij De Rank en een half jaar meedoen met ‘plukken’. “Zo voelen de kinderen zich straks meteen veilig en vertrouwd op ons kindcentrum, we leren ze kennen en zij ons. Dat maakt de overstap zoveel makkelijker.”

Interesse? Bel dan: 078 – 820 00 38 of mail naar info@rank-heerjansdam.nl

Noot voor de redactie:

Kindcentrum De Rank

Christelijk kindcentrum De Rank in Heerjansdam maakt deel uit van brede school RaJuBiBos en biedt een peuterspeelgroep in samenwerking met YES!, de peuter-kleutergroep Pluk van De Rank en ruim 125 jaar eigentijds basisonderwijs. Het team van De Rank zorgt voor de beste ontwikkelkansen voor kinderen met De Noordwijkse Methode. Kinderen leren hierbij gestructureerd taal, lezen en rekenen van hun eigen leerkracht en krijgen in ateliers met vakleerkrachten aan de hand van een overkoepelend thema een breed aanbod van vakken. Zo leren ze de wereld ontdekken. De Rank is een van de 18 kindcentra vanPIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier krijgen kinderen met spelen, spelend leren, leren en lerend spelen in elke levensfase op hun eigen niveau wat zij nodig hebben voor een kansrijke toekomst.