Kindcentrum De Kim opnieuw ‘SCHOOL op SEEF’

ZWIJNDRECHT – Christelijk kindcentrum De Kim, onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, heeft uit handen van wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht opnieuw het certificaat ‘SCHOOL op SEEF’ ontvangen. Dit programma van de provincie Zuid-Holland helpt kinderen zich veilig en verantwoord in het verkeer te gedragen. Het biedt ondersteuning op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Om het label te ontvangen moet je aan een aantal criteria voldoen. Scoor je voldoende punten, dan krijg je het certificaat.

“In 2018 ontvingen wij voor de eerste keer het label ‘SCHOOL op SEEF’. Dit is drie jaar geldig en daarna volgt opnieuw een labelvisitatie. We zijn met vlag en wimpel geslaagd,” vertelt Carla Los, leerkracht groep 4, trots. Kindcentrum De Kim hecht net zoals de andere kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, veel waarde aan verkeersveiligheid. Uitgangspunt is dat kinderen recht hebben op een veilige en zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer. Dat vraagt om een veilige weg, het juiste gedrag en een veilig vervoermiddel. Aan al die aspecten wordt aandacht besteed in de theorie- en praktijklessen over verkeer.

Om de mooie prestatie te vieren, was een parcours uitgezet waar de kinderen van groep 4 hun verkeerskunsten op de fiets mochten showen. Daarna was het de beurt aan de wethouder om te laten zien dat hij veilig en verantwoord per fiets kan deelnemen aan het verkeer. “We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en zijn heel blij dat we opnieuw dit label hebben behaald. Overigens hebben we dat ook te danken aan de inzet van onze verkeersleerkracht Laura Verbruggen en verkeersouder Lisa Palmer. Zij zetten zich met veel enthousiasme en energie in voor de verkeerslessen in en om ons kindcentrum,” aldus Carla. Aspecten die werden getoetst zijn de praktijklessen in groep 1 tot en met 8, de communicatie rondom verkeersveiligheid, de beschrijving van de routes van het kindcentrum naar huis en vice versa, de organisatie van extra verkeersactiviteiten en de betrokkenheid van de verkeersleerkracht en verkeersouder. “Jullie hebben het maximaal aantal punten van 30 gescoord. Dat is iets om supertrots op te zijn. Van harte gefeliciteerd,” complimenteerde wethouder Jos Huizinga.