Jong Zwijndrecht reikt 20 jongeren Europass uit

ZWIJNDRECHT – Twintig jongeren mochten zaterdag 1 mei hun Europass in ontvangst nemen, nadat zij zich 80 uur hebben ingezet voor de maatschappij. Ook hebben zij deelgenomen aan verschillende trainingen. Zij ontvingen dit certificaat van het YourCube project bij Jong Zwijndrecht, die hen de afgelopen maanden hebben begeleid.

Jezelf ontwikkelen, terwijl je iets doet waar een ander ook iets aan heeft. Dat is de belangrijkste gedachte achter het Maatschappelijke Diensttijd-programma ‘YourCube’, waarvoor jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud, wonend in Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht, zich aan kunnen melden bij Stichting Jong Zwijndrecht. Een project om je talenten te ontdekken en/of ontwikkelen, en mooie ervaringen op te doen die een leven lang meegaan.

Miguel Ariza Lora is jongerenbegeleider van het YourCube project bij Jong Zwijndrecht. ‘’’We begeleiden de jongeren bij wat zij leuk vinden om te doen, en overleggen dan of ze zelf iets organiseren of dat ze bij een bestaand project of bestaande organisatie aansluiten. Op die manier is het heel divers wat de jongeren doen: Van het zijn van een taalmaatje tot gastvrouw zijn bij deelcafé de Lunenhof.’’