Jeroen gaat 700 kilometer fietsen voor het Thomashuis

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT – De 36-jarige Jeroen van Keulen gaat op 14 augustus 700 kilometer fietsen binnen 24 uur. Dat doet hij om geld op te halen voor het Thomashuis. Hij gaat alleen niet ver van huis. Jeroen gaat namelijk zo’n negentig rondjes fietsen op de dijk tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

“Het fietsen zelf is wel echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om de hele dag op de fiets te zitten, te genieten van het zonnetje en te genieten van het weer. Ik leef daarvoor,” vertelt Jeroen. “Het gaat toch wel 70 procent om het mentale spelletje en 30 procent om het fysieke. Mijn fysieke kant zegt dat ik het aankan, maar nu nog de mentale kant.”

Jeroen gaat negentig keer op en neer fietsen over de Ringdijk in Zwijndrecht en de Veersedijk in Hendrik-Ido-Ambacht, van rotonde naar rotonde. “Daar heb ik voor gekozen omdat het logistiek beter is. Mij werd eerder gevraagd waarom ik geen mooie route door het hele land fiets. Het is logistiek heel lastig om al je spullen mee te nemen die je nodig hebt om binnen 24 uur zoveel kilometer weg te duwen.”

De tekst gaat door onder de videoJeroen werd door een kennis geïnspireerd om te gaan fietsen voor het goede doel: “Toen dacht ik, dan moet ik het voor het Thomashuis doen. Dat zijn onwijs lieve mensen die ook een keer wat leuks verdienen.”

De zus en zwager van Jeroen runnen een Thomashuis in Delft. In zo’n huis leven mensen met een verstandelijke beperking op een zo gewoon mogelijke manier. “Als ik zie hoeveel liefde die mensen leveren aan hun bewoners dat doet dat echt wat met me. Ik ben trots op ze. Ze wonen en werken met de mensen die zorg nodig hebben. Het is onderdeel van hun leven.”

De bewoners van het Thomashuis gaan overdag vaak naar een dagbesteding. Daarna komen ze thuis en hebben ze verhalen over de dag. Daarnaast doen ze wat iedereen doet thuis. Met het opgehaalde geld worden sportshirts gekocht voor alle bewoners van de inmiddels 118 Thomashuizen.

“Sporten is voor de bewoners heel belangrijk. Ze vinden het ook heel leuk. Ik wil ze een soort van uniforme uitstraling geven.”

Als je Jeroen wil sponsoren kun je terecht op www.project700.cc en een donatie achterlaten. Op de website kunnen ook bedrijven terecht voor sponsoring.