Informatieavond over hand- en polsartrose.

DORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis houdt op dinsdag 23 oktober een informatieavond over hand- en polsartrose. Slijtage (artrose) van de hand- en polsgewrichten komt veel voor, met name bij 55-plussers en relatief vaak bij vrouwen. In veel gevallen speelt het probleem bij de duimbasis. Artrose kan pijn, krachtverlies en bewegingsbeperking veroorzaken.
“Mensen denken vaak dat er niets aan te doen is en dat ze ermee moeten leren leven”, vertelt hand- en plastisch chirurg Robbert Strijbosch (foto). “Dat klopt niet. Afhankelijk van de plek en de aard van de slijtage, zijn diverse oplossingen denkbaar. Daarbij hoef je zeker niet meteen te denken aan een operatie of een prothese, hoewel dit vaak goede oplossingen zijn. Maar in een vroeger stadium is bijvoorbeeld met een spalk, gerichte adviezen en juiste pijnstilling veel resultaat te behalen. Al deze oplossingen komen aan bod.”
De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur en vindt plaats in het auditorium van locatie Dordwijk. De entree is gratis en deelname is vrijblijvend. Aanmelden is nodig en kan via’ ‘ . text_chop(‘www.asz.nl/agenda.’, 30) . ‘‘ Het programma bestaat uit twee presentaties: een van een handtherapeut over niet-operatieve oplossingen en een van de plastisch chirurg over de chirurgische opties. Aan het eind is er volop ruimte tot vragen stellen.