Ieder kind verdient een warme jas

ZWIJNDRECHT – Wist u dat maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Zeker in deze koude wintermaanden is dat een serieus probleem. Dat betekent dat ook in Zwijndrecht in de winter kinderen zonder warme jas naar school gaan. De gemeente Zwijndrecht vindt dat ieder kind een warme jas verdient. Daarom ontvangen meer dan 1200 kinderen voor het zesde jaar de kledingregeling ter waarde van € 75,-. De pas met tegoed wordt halverwege december uitgegeven en is voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. 

Wethouder Tycho Jansen heeft de pas symbolisch uitgereikt aan kinderburgemeester Melle Kramer. “Veel gezinnen hebben stress door financiële tekorten. Er blijft vaak niet voldoende geld over voor kleding zoals een warme jas of stevige schoenen. Laten we daarom juist in deze bijzondere tijd voor kerst even stilstaan bij mensen die het niet breed hebben. Met de kledingregeling willen we extra ondersteuning bieden en bijdragen aan de aanschaf van bijvoorbeeld die warme jas”, aldus wethouder Jansen. 

Zwijndrechtpas
Het tegoed van de kledingregeling staat voor de kerstvakantie op de Zwijndrechtpas. 
De gemeente Zwijndrecht vindt het belangrijk dat kinderen beschikken over de basisvoorzieningen, zoals kleding. Met de kledingregeling kunnen kinderen met hun ouders kleding en schoenen kopen bij de deelnemende winkels in de omgeving van Zwijndrecht. Kijk op www.zwijndrechtpas.nl voor meer informatie en de deelnemende winkels. 

Aanmelden 
Is uw kind nog niet aangemeld voor de kledingregeling? En denkt u dat uw kind hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met stichting Leergeld Drechtsteden via e-mail info@leergelddrechtsteden.nl of telefoonnummer 078-612 31 19. Na een check op het inkomen door stichting Leergeld wordt de pas met tegoed opgestuurd. Meer informatie op www.leergelddrechtsteden.nl. Stichting Leergeld is gesloten tussen 19 december en 9 januari.