Honkbalicoon Siegfried Isenia overleden

ZWIJNDRECHT – Het HSV Zwijndrecht clubicoon Siegfried Isenia is toch nog plotseling vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. Bijna vanaf de oprichting van de vereniging is hij van grote waarde geweest voor HSV. Eerst als speler en daarna als trainer en coach van jeugdspelers. Samen met trainers als Winston Sprott en Reginald Mari was de jeugdopleiding destijds beroemd in Nederland. De junioren werden zelfs kampioen van Nederland.

Een ernstig bedrijfsongeluk in 1995 kluisterde hem aan een rolstoel, maar zelfs vanuit die rolstoel heeft hij zich nog jarenlang ingezet op technisch gebied bij de club. De laatste jaren kwam Siegfried wegens verdere lichamelijke ongemakken wat minder op de club, maar op hoogtijmomenten waren hij en zijn vrouw Thea erbij. Het plan bestond om op 1 oktober bij de ingebruikname van de veldverlichting Siegfried een prominente rol bij de officiële handelingen te geven. Dat gaat dus helaas niet meer.

Het bestuur wil namens de gehele vereniging haar diepste respect en dankbaarheid uitspreken voor de werkzaamheden die hij voor de club heeft verricht. De vereniging wenst Thea en de verdere familiei sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De uitvaart van Siegfried vindt op donderdag 11 augustus plaats om 11:30 uur in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht. De uitvaart is voor iedereen toegankelijk.