Historische Vereniging Zwijndrecht houdt ‘inloopdag’ op 19 november

ZWIJNDRECHT- De Historische Vereniging Zwijndrecht bestaat 40 jaar. Daarom vindt op zaterdag 19 november een inloopdag plaats. De vereniging wil graag de leden, maar ook de bevolking van Zwijndrecht, late meegenieten van dit jubileum.

Die dag zijn er dan ook allerlei activiteiten in De Vergulde Swaen. Zo zal tussen 10 uur en half elf de mystery-box, die al sinds de opening van de tentoonstelling 40 jaar Historische Vereniging op een prominente plek in de ruimte staat, eindelijk worden geopend. De inhoud van deze doos zal de toekomst en het aangezicht van de vereniging veranderen.

Ook worden de nieuwe vlaggen onthuld en is op de zolder ieder uur een diashow te zien met oude foto’s met een verschillend thema. Deze thema’s zijn: bedrijven en industrie (van 10 tot 11 uur), boerderijen (van 11 tot 12 uur), de Ringdijk (van 12 tot 1 uur), Tuinderijen (van 1 tot 2 uur), de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding (van 2 tot 3 uur) en de Watersnoodramp (van 3 tot 4 uur). De afdeling genealogie is aanwezig om vragen over uw voorouders te beantwoorden.

Bovendien lopen er ook nog vrijwilligers, die u langs alle hoogtepunten van de Oudheidskamer kunnen leiden. En last, but not least; voor de eerste honderd bezoekers staat ook een smakelijke verrassing  te wachten.