Het zomeravondconcert weer terug: de beiaard samen met “Soulshine”

Het kan weer: dit jaar op woensdag 15 juni het traditionele zomeravondconcert op het Raadhuisplein in Zwijndrecht van stadsbeiaardier Jan van der Zwart, nu met het koor “Soulshine” van de Vocal Harmony Academy in Dordrecht.

Sinds 2010 organiseert de stichting Beiaard Zwijndrecht jaarlijks een zomeravondconcert van de beiaardier met een muziekensemble. Dit leverde vaak unieke combinaties op. Na twee jaar corona onderbreking is de stichting blij dat er weer zo’n mooie samenwerking gaat plaatsvinden.

Een optreden van Soulshine staat voor passie, soul en power! De energie en het plezier spat van het podium af zodat je eigenlijk niet anders kunt dan meegaan in de flow van dit enthousiaste koor. Naast swingend en spetterend zit ingetogen en klein ook op het kleurrijke muzikale palet van Soulshine. Het repertoire is breed en variërend van traditionele gospel en wereldberoemde soulhits tot bekende popsongs en zuidelijke blues. Wie kennismaakt met Soulshine kan niet stil blijven zitten. Dit gospelkoor sprankelt en swingt.

Soulshine is een van de koren van Vocal Harmony Academy uit Dordrecht en staat onder de bezielende leiding van dirigente en vocal coach Trea Kuijsten en wordt begeleid door de bekende Dordtse pianist en hammond organist Govert van der Kolm. Samen zingen verbindt en samen zijn de stemmen meer dan de som der delen. Iedereen in Soulshine zingt met hart en ziel en laat daarmee zijn of haar “soul shinen”.

In de coronatijd gingen de repetities door, noodgedwongen online via zoom. Het koor is daardoor haar routine niet kwijtgeraakt en heeft zelfs een geheel nieuw repertoire ingestudeerd via deze online repetities. De zangers en zangeressen van Soulshine staan te popelen om weer voor publiek op te mogen treden en samen met het publiek en de beiaardier een groot feest te bouwen.

Voor beiaardier Jan van der Zwart is het ieder jaar een uitdaging om met de gastmusici een passend programma samen te stellen. Volgens de stadsbeiaardier zal het een verassend, afwisselend en spetterend zomeravondconcert gaan worden. Het concert zal gaan van rustig tot swingend en spetterend waarbij Soulshine en Jan van der Zwart elkaar zullen afwisselen maar vooral ook veel samen zullen spelen en zingen!!

Burgemeester Hein van der Loo woont het zomeravondconcert bij en hij zal natuurlijk ook nog een woordje doen. Met veel genoegen nodigt de Stichting Beiaard Zwijndrecht iedereen uit voor de 11e editie van dit ook nu weer zeer bijzondere concert op het Raadhuisplein. Vanzelfsprekend kan iedereen gratis komen luisteren.

Het concert begint woensdag 15 juni om 19.30 uur.