Het mysterie van de doodskist in Zwijndrecht ontrafeld: ‘We oefenden ermee’

ZWIJNDRECHT – Sneller dan verwacht is het doodskistmysterie in Zwijndrecht tóch opgelost. Buurtbewoners dachten in eerste instantie nog dat de kist afkomstig zou zijn van een begrafenisondernemer die in de straat zou wonen, maar niets blijkt minder waar. De kist is van Ada Nelisse, die in 2017 begon met een eigen dragersgroep.

Ook Nelisse woont in de Rembrandtstraat. Om met de kistdragers te oefenen, kocht ze destijds de felrode kist. Op het moment dat oefenen niet meer nodig was, lag de kist lange tijd keurig opgeborgen, bovenop een kast. Maar toen de kast aan vervanging toe was en er in huize Nelisse een nieuwe kast in elkaar werd gezet, bleek er geen ruimte meer voor de kist. En dus zat er maar één ding op: de oefenkist moest naar het grof vuil.

Nelisse belde daarop de Zwijndrechtse afvalverwerking. Die vroeg haar om foto’s te sturen. Ze kon de kist gerust aan de straatkant zetten, werd haar verteld. Dat deed ze afgelopen dinsdagochtend dan ook, zich niet realiserend dat daarmee een mysterie was geboren.

“Eigenlijk vonden we het best een beetje grappig”, biecht ze op. “Vroeger was de dood eng, maar dat wordt steeds minder. Vroeger stonden mensen met gevouwen handen als een lijkwagen voorbij kwam, dat is nu toch anders.”

Bovendien, zegt ze: mensen zien in deze buurt genoeg lijkwagens voorbij komen, want even verderop bevindt zich een begraafplaats. En gezien de meeste reacties van de mensen op straat, konden zij het grapje van Nelisse wel waarderen.

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Rijnmond

Foto RTV Rijnmond