Wethouder André Flach vertrekt uit de Ambachtse politiek

Foto SGP

HENDRIK-IDO-AMBACHT  Vandaag is bekend geworden dat het hoofdbestuur van de SGP wethouder André Flach op plek 3 heeft gezet van de kandidatenlijst van de SGP voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 22 november. Flach stapt daarom per 1 november op als wethouder. Dit heeft hij de gemeenteraad per brief laten weten.

Volgens de laatste prognoses zal de SGP 3 zetels behalen en is de wethouder dus vrijwel zeker van een plek in de Tweede Kamer. Toch geeft de wethouder in zijn brief aan dat het woord eerst nog aan de kiezer is en dus niets zeker is. Nadat hij voor de kandidatenlijst benaderd was door de partij heeft hij echter de keuze gemaakt, samen met zijn vrouw Relinde, om  te stoppen als wethouder.  Dit omdat volgens zijn eigen ervaring een campagneperiode veel tijd en energie vraagt die hij niet aan zijn eigenlijke werk zou kunnen besteden.

Tevreden terugkijkend
André Flach kijkt in zijn brief met dankbaarheid terug op de 22 jaren dat hij in de Ambachtse politiek heeft mogen doorbrengen. Van fractievolger tot burgerraadslid, en van raadslid tot wethouder voor de SGP-Christenunie. Die laatste functie heeft hij 13,5 jaar mogen bekleden. Daarin heeft hij een bijdrage mogen leveren aan belangrijke besluiten en ontwikkelingen zoals de groei en ontwikkeling van de woonwijk Volgerlanden, het bedrijvenpark Ambachtszoom en de Noordkade.

Reactie Burgemeester
Burgemeester Jan Heijkoop gaf op de gemeentesite als reactie op dit besluit: “De tomeloze inzet van André voor onze gemeente en regio is ongekend. Mede dankzij André staan Ambacht en de regio er goed voor. Hoewel we hem hier zullen missen als warme persoonlijkheid, kundig bestuurder en strategische bruggenbouwer, gunnen we hem natuurlijk van harte deze mooie nieuwe uitdaging.”

Bron: gem. Hendrik-Ido-Ambacht