Werkzaamheden bij Noordeinde

HENDRIK-IDO-AMBACHT – iIgrijpende werkzaamheden starten vanaf 3 september aan het Noordeinde, de rotonde Noordeinde – Nijverheidsweg en De Schenkel. Deze belangrijke ontsluitingsroute van en naar de A15 is de afgelopen jaren steeds drukker geworden. De gemeente krijgt veel klachten dat het verkeer vrijwel dagelijks vast staat tijdens de spitsuren. Oorzaken: de groei van het aantal inwoners van de gemeente, de aantrekkende economie en de uitbreiding van bedrijventerrein Antoniapolder. Hoog tijd dus om te zorgen voor een betere doorstroming, zodat het verkeer weer snel en veilig Hendrik-Ido-Ambacht aan de kant van de Antoniapolder in en uit kan rijden.

Eerst overlast..

Van 3 september tot december voert de gemeente de werkzaamheden uit. Die zorgen voor veel overlast. Als voorbereiding op de werkzaamheden is het fietspad vanaf 27 augustus al afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid via de Teunis Stooplaan, Veersedijk en Havenkade (en andersom). Vanaf 3 september starten de werkzaamheden aan de autoweg. De Schenkel is vanaf dan helemaal afgesloten voor al het verkeer. Vanaf het Noordeinde wordt met borden een adviesroute aangegeven naar de A15/Ridderkerk, namelijk door naar het Sandelingenknooppunt te rijden en daar via de A16 naar de A15 te rijden. Kan het echt niet anders, dan is er een omleiding via de Nijverheidsweg naar de A15. De gemeente verwacht dat deze route zowel binnen als buiten de spits erg druk is. U kunt er dus altijd langs, maar het is veel drukker dan normaal.

vanaf 2019 betere doorstroming

Ralph Lafleur (wethouder verkeer en vervoer): “Deze grote aanpassing aan het Noordeinde is het laatste deel van een serie maatregelen om de verkeersdoorstroming te verbeteren. We hebben de afgelopen tijd verschillende projecten uitgevoerd om uiteindelijk de hoofdwegenstructuur in de Antoniapolder te verbeteren: de Teunis Stooplaan is aangelegd om de Antoniuslaan met het Noordeinde te verbinden, de Nijverheidsweg en de Veersedijk zijn heringericht. Alle aanpassingen aan deze wegen hangen met elkaar samen. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, is er vanaf 2019 een betere doorstroming in de Antoniapolder”.