Vol programma op Koningsdag in Ambacht

Foto Oranjevereniging / modelbouwboten demonstratie

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het is nog niet zo ver maar de Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana wil alvast een tipje van de sluier oplichten van wat de Ambachters kunnen gaan verwachten op Koningsdag 2023

Zoals vanouds heeft de Oranjevereniging weer een mooi en vol programma samengesteld. Zo kan men naar de braderie op de Singels of op het plein achter De Schoof genieten van een lekker hapje en drankje. Maar ook slenteren langs de kraampjes of leuke dingen scoren op de kleedjesmarkt en bij de kofferbakverkoop.  Voor kinderen is er een springkussen, een fietsparcours en een stormbaan. De hele dag door is er een demonstratie van modelbouwboten en mag er ook zelf mee gevaren worden.  Er wordt een dansvloer aangelegd voor Line Dancing waardoor er gezellig gedanst kan worden op de livemuziek van The Country Club, afgewisseld met de plaatjes van DJ-Dan.

Optreden van wereldkampioen
En natuurlijk is er dit jaar weer een taptoe. Hiervoor heeft de Oranjevereniging de wereldkampioen First Division de Show- and Marchingband Excelsior uit Renkum naar Hendrik-Ido-Ambacht kunnen halen. Naast Excelsior zullen ook de Show- & Marchingband St. Sebastianus en Jong Sebastianus uit het Gelderse Gendt optreden. Voorafgaand aan de taptoe is er bovendien nog een touwtrekwedstrijd tussen het gemeentebestuur van Hendrik-Ido-Ambacht en het bestuur en de Oranjevereniging.

Bron: Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana