Vincent Bijlo met ‘Ik hoor alles’ in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  De blinde cabaretier Vincent Bijlo ‘ziet’ de wereld in geluiden. Hij luistert scherp, dat geeft hem een unieke kijk op de wereld. Leen hem voor één avond je oor en reserveer kaarten voor de voorstelling ‘Ik hoor alles’ op vrijdag 15 februari.

Je zou er nog doof van worden. Van al die bladblazers, straatracers, ADHD-kinderen, mooiweerdoehetzelvers, traumahelikopters… En wat dacht je van al die mensen, die verongelijkt hun gelijk uitschreeuwen. Vincent hoort het allemaal, maar verlangt niet naar de stilte. “Doordat ik lawaai hoor, weet ik wat stilte is. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet.”

In ‘Ik hoor alles’ scheidt Bijlo het lawaai van het koren en velt hij zijn hooroordelen. “Steeds meer mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, ze stellen hun eigen absolute gelijk tegenover dat van de ander. Dat moet nou maar eens afgelopen zijn, want er is er maar één die gelijk heeft en dat ben ik. Ja, dat is gewoon zo.” Dat kan Bijlo nou wel zeggen, maar het is aan zijn publiek om dat te bepalen.

Vrijdag 15 februari, 20.15 uur. Tickets kosten € 17,50. Reserveer online via www.theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.

Onderschrift foto: foto – Marcel Koeleman