‘Veteranenperkje’ geopend door burgemeester

Cees van Meerten/FotoExpressie: Bordje in het nieuwe Witte Anjer Perkje.
(foto voorpagina: initiatiefnemer Daan van den Wollenberg (L), Burg. Jan Heijkoop en John Kluter van het Veteranencomité )

HENDRIK-IDO-AMBACHT  Voor het gemeentehuis kan men tegenwoordig het Witte Anjer Perkje vinden. Burgemeester Jan Heijkoop opende het perkje afgelopen vrijdag officieel met John Kluter, voorzitter van het Veteranencomité Zwijndrecht – Hendrik-Ido-Ambacht en inititatiefnemers Daan van den Wollenberg.

De gemeenteraad had om het Witte Anjer Perkje gevraagd, waarna de gemeente samen met het Veteranencomité, het plaatselijke 4 en 5 mei comité en het Historisch Genootschap Hendrik-Ido-Ambacht zocht naar een geschikte locatie. Die werd voor het gemeentehuis gevonden: op deze centrale en neutrale plaats bloeien nu witte anjers. De witte anjer is het Nederlands symbool voor waardering en erkenning voor veteranen.

Mooi gekozen
Burgemeester Jan Heijkoop: “In Libanon, voormalig Joegoslavië, of waar dan ook… Met dit perkje toont Hendrik-Ido-Ambacht zijn waardering voor de wereldwijde inzet van Nederlandse militairen die soms maanden van huis waren om te werken aan vrede en veiligheid. Het is goed om op z’n tijd stil te staan bij de offers die zij brachten en ik vind deze plek, hier voor het gemeentehuis, dan ook bijzonder mooi gekozen.”

Bron gemeente Hendrik-Ido-Ambacht