Uniek theatercollege van Mr. Gerard Spong in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  De bekendste strafpleiter van Nederland vertelt in eigen persoon over zijn leven en carrière. Mr. Spong zit al veertig jaar in het vak en geeft een intrigerende kijk achter de schermen. Vrijdag 10 mei staat hij op het toneel in Cascade.

Met de voorstelling ‘In Vertrouwen’ vermaakt Mr. Spong het theaterpubliek met zijn kennis van het vak, geanonimiseerde rechtszaken en persoonlijke verhalen. Hij vertoont foto’s en filmpjes en speelt harp. Gerard Spong groeide uit tot een van de bekendste advocaten van Nederland. De Amsterdammer, geboren en deels opgegroeid in Suriname, specialiseerde zich met succes in strafrecht. Landelijke bekendheid verwierf Spong toen hij in 1978 drie leden van de Rote Armee Fraktion verdedigde. Daarna pleitte hij onder meer in diverse geruchtmakende zaken zoals in het Octopusproces en de Schiedammer Parkmoord, en stond hij de tegenstanders van Desi Bouterse bij.

Spong staat regelmatig in de schijnwerpers, niet alleen voor de nieuwscamera’s maar ook in talkshows en praatprogramma’s. Hij wordt geregeld gevraagd om zijn visie op actuele gebeurtenissen te geven in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast heeft hij meerdere (misdaad)romans uitgebracht. Dit alles bleek de opmaat naar een eigen theatervoorstelling. ‘In Vertrouwen’ is een uniek college waarin de taakopvatting en dilemma’s van een advocaat en bewijsperikelen ruim aan bod komen.

Vrijdag 10 mei, 20.15 uur. Kaartjes kosten 26,75 euro en zijn te bestellen via www.theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.