Solo Stories speelt ‘Sonny Boy’

foto: Annemieke van der Togt

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De personages uit de bestseller ‘Sonny Boy’ van auteur Annejet van der Zijl komen tot leven op het toneel. Acteur Tarikh Janssen speelt deze indrukwekkende solovoorstelling in Cascade op vrijdag 8 maart.

In de monoloog ‘Sonny Boy’ probeert Waldy Nods wijs te worden uit de herinneringen aan zijn ouders Rika en Waldemar Nods. Zij hebben hun zoon niet zien opgroeien en konden hem niet beschermen in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. Op zijn 14e werden de ouders van Waldy uit zijn leven gerukt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu, als volwassen man, bekijkt hij de wereld door hun ogen en
probeert hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders; de Nederlandse en de Surinaamse.

Bewerkt voor toneel
In 2011 werd het boek al verfilmd. Twintig jaar na het verschijnen van de magistrale roman ‘Sonny Boy’ is het boek nu ook bewerkt voor het toneel door Solo Stories. Waldy Nods wordt gespeeld door Tarikh Jansen, bekend van o.a. ‘The Bodyguard’ , ‘Ik Wist Het’, ‘Drijfvermogen’ en ‘Kamp van Koningsbrugge’. Tarikh brengt met zijn integere vertelling het leven van Sonny Boy heel dichtbij.

Info
Voorstelling Sonny Boy. Vrijdag 8 maart, 20.15 uur. Kaarten kosten 24,50 euro, inclusief drankje. Kijk voor meer info en reserveren op de website stichting-cascade.nl.

Bron Cascade