Skatepark Hendrik-Ido-Ambacht vernieuwd en vergroot

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het skatepark in het Baxpark van Hendrik-Ido-Ambacht is vernieuwd en bijna tweeënhalf keer zo groot geworden. Het park is tijdens de schoolvakantie opgeleverd, op zaterdag 25 september nemen de Ambachtse skaters, steppers en BMX’ers het officieel in gebruik. ’s Middags tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er demonstraties, skateclinics en wedstrijdjes.

Het nieuwe skatepark is in gesprek met jongeren tot stand gekomen. In samenspraak met hen is een nieuw uitdagend parcours aangelegd voor beginners en gevorderden. Volgens wethouder Steven van Die levert de toegankelijkheid van de skatebaan een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de jeugd in Ambacht: “De coronatijd heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk sporten, bewegen en ontmoeten is. Dat zie je ook terug in hoe goed het nieuwe park nu al gebruikt wordt. Jongeren hebben samen met ons het nieuwe park ontworpen. Ze kunnen nu genieten van alle elementen waarvoor zij zelf gekozen hebben.”

Het nieuwe skatepark is gebouwd in opdracht van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting CAI-fonds.