Shapiro slaat terug met satirische show over Trump

HENRDIK-IDO-AMBACHT – Comedian Greg Shapiro toert langs de theaters met zijn show over Donald Trump. ‘The Madness of King Donald’ is een avond vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie. Vrijdag 8 maart krijgt het publiek in Cascade de kans om live vragen te stellen aan de ‘president’.

De Amerikaanse (en inmiddels ook deels Nederlandse) Shapiro leende zijn stem als Trump-imitator voor de video ‘America first, The Netherlands second’ (Zondag met Lubach, VPRO), met wereldwijd meer dan 75 miljoen views. Humor is een vorm van onderduiken tot de waanzin voorbij is, want vluchten kan niet meer. Berustend stelt Shapiro vast dat we het al twee jaar met Trump hebben volgehouden, en dan moet het toch ook mogelijk zijn om zijn capriolen nog twee jaar te doorstaan. Shapiro gaat als een vrolijke wetenschapper te werk met de belangrijkste vraag: hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze man de verkiezingen heeft gewonnen? ‘The Madness of King Donald’ is zowel een survival guide als een Trump Tutorial.

In tegenstelling tot de meeste stand-up comedians en cabaretiers in Nederland is Shapiro niet uitgepraat na anderhalf uur. Zijn verbazing, verbijstering en woede over wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd, is zo groot dat hij van ‘The Madness of King Donald’ een avondvullend programma heeft gemaakt, dat buitengewoon slim, scherp en gevarieerd is ingedeeld.

Vrijdag 8 maart, 20.15 uur. Tickets kosten 17,50 euro. Reserveren kan online via www.theater-cascade.nl of bel 078-6819230.