‘Shake it’! dansavond voor senioren in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Na het succes van vorig seizoen komt ‘Shake it!’ terug naar Cascade. Deze dansavond voor senioren op vrijdag 22 september begint met een stijldansworkshop van een uurtje, daarna kan er vrij gedanst worden op de muziek van een dj.

De stijldansworkshop wordt gegeven door een dansechtpaar. Daarna brengt de dj je terug in de tijd met fijne dansnummers uit de jaren 50 tot 80. Op welk nummer heeft men voor het eerst met zijn grote liefde gedanst? Of zijn er bijzondere herinneringen aan een bepaald liedje? Dat kan men doorgeven aan de dj die met plezier ditverzoeknummer draait. Ook de lekkere drankjes en hapjes ontbreken op deze avond niet,die kunnen besteld worden aan de bar.

Breintraining
Dansen is niet alleen goed voor het lichaam, maar is ook de ultieme breintraining. Dansen helpt namelijk tegen veroudering, want volgens onderzoek wordt de hippocampus bij senioren versterkt door dansen. De hippocampus is het gedeelte van de hersenen dat als eerste getroffen wordt door de ziekte van Alzheimer. Daarnaast verbetert dansen ook het evenwicht (meer dan andere fitnessprogramma’s) en deconcentratie. Dansen is naast leuk dus ook heel gezond. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid en het contact met de andere dansers. ‘Shake it’ is een avond vol dansplezier!

Info
‘Shake it!’ dansavond in Cascade. Vrijdag 22 september, 19.30 uur. Kaarten kosten 12 euro. Kijk voor meer informatie op de website: www.stichting-cascade.nl. Deze activiteit organiseert Cascade in samenwerking met Hi5Ambacht en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo en Stichting en StichtingMaatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard.

Bron: Cascade