Schaatsplezier in coronatijd


HENDRIK-IDO-AMBACHT – Tijdens een vorstperiode is het een goede gewoonte in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht dat de ijsbaan in het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht onder water wordt gezet. Nu we met een flinke vorstperiode te maken hebben, is de ijsbaan ook onder water gezet. Juist om de kinderen tijdens de coronacrisis toch iets te kunnen bieden. Het uitgangspunt is wel dat veiligheid voorop staat en dat alle inwoners zich houden aan de coronamaatregelen. Er wordt dan ook extra toezicht georganiseerd en bij te grote drukte vragen we mensen om naar huis te gaan.

Veiligheid voorop
Burgemeester Jan Heijkoop benadrukt dat veiligheid op nummer 1 staat: “We zitten nog steeds in een lockdown, waarbij we samen ervoor moeten zorgen dat het aantal besmettingen van het (gemuteerde) coronavirus daalt. Alleen als alle schaatsfans zich goed aan de regels houden, kunnen we dit als gemeente faciliteren.”
In aanvulling hierop voegt de burgemeester toe: “Ik vraag alle inwoners zich aan de regels te houden zodat iedereen van de winterpret kan genieten en we geen schaatsplassen, vijvers of parken hoeven te sluiten voor publiek. Laten we samen genieten van deze winterse taferelen die we lang niet elk jaar krijgen.”

Coronaregels op en rond het ijs
De basisregels waaraan iedereen zich moet houden gelden ook nu, onder andere: houd 1,5 meter afstand van elkaar; schaatsen mag met uw eigen huishouden of samen met maximaal één volwassene van buiten uw eigen huishouden. Houd in dat tweede geval 1,5 meter afstand. Kinderen tot en met zeventien jaar mogen wel in grotere groepen schaatsen. Wees daarnaast extra voorzichtig op en rond het ijs. En bij drukte geldt: is het druk, ga dan terug naar huis.