HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Tijdens deze filmavond draait ‘Green Book’, een hartverwarmende feelgoodfilm die verschillende Oscars in de wacht sleepte. Woensdag 23 oktober te zien in Cascade.

De film vertelt het biografische verhaal van de donkere pianist Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) die in de jaren zestig van de vorige eeuw een tournee maakte door het racistische zuiden van Amerika. Hij zoekt een chauffeur en lijfwacht om hem te begeleiden tijdens zijn reis door de verschillende blanke staten en ontmoet Tony Lip (een rol van Viggo Mortensen), een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.
Samen reizen ze aan de hand van een speciale reisgids (‘The Negro Motorist Green Book’) die hen informeert over plaatsen waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Aanvankelijk is er nou niet bepaald chemie tussen de heren met tegengestelde persoonlijkheden. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk toch een band met elkaar. Tijdens hun reis worden ze echter niet alleen geconfronteerd met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een flinke dosis humor.

De film duurt 130 minuten en bevat een pauze. Geschikt vanaf 12 jaar. Woensdag 23 oktober, 20.00 uur. Kaartjes kosten 6 euro, meer informatie en reserveren: www.theater-cascade.nl of bel naar 078-6819230.