Rhiant en Trivire nemen woningen van Woonkracht10 over in Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Woningcorporaties Rhiant en Trivire nemen per vandaag 464 sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht over van woningcorporatie Woonkracht10. Hiermee trekt Woonkracht10 zich terug uit die gemeente om zo haar aandacht volledig te kunnen richten op haar bezit in de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht

De bewoners blijven dezelfde huurprijs betalen Over de keuze om de woningen te verkopen aan Rhiant en Trivire zegt Liesbeth Groeneveld, bestuurder Woonkracht10, het volgende: “In de Drechtsteden staat de sociale woningmarkt onder druk. Het was voor ons dan ook belangrijk om onze woningen in Hendrik-Ido-Ambacht te verkopen aan een organisatie die deze woningen behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector.

Deze organisatie vonden wij in zowel Rhiant als Trivire. Beide streven ernaar om in de toekomst voldoende betaalbare en passende woningen te kunnen blijven aanbieden aan de doelgroep waarvoor wij bestaan. Daarnaast hebben beide partijen al woningen in Hendrik-Ido-Ambacht en weten zij als geen ander wat er leeft en speelt in de wijken.”

Van de 464 sociale huurwoningen in Hendrik-Ido-Ambacht gaan 313 woningen naar Rhiant. Deze neemt deze woningen per 1 augustus 2022 ook in beheer. Dit betekent voor de bewoners dat zij vanaf die datum al hun woonzaken regelen met Rhiant regelen.

De situatie van Trivire wijkt enigszins af van die van Rhiant. Trivire neemt  juridisch 151 woningen over van Woonkracht10. Het daadwerkelijke beheer van de woningen neemt Trivire pas over van Woonkracht10 op 1 oktober 2022. Vanwege de cyberaanval eerder dit jaar, kost het Trivire iets meer tijd om alle voorbereidingen die deze overname met zich meebrengt goed te kunnen realiseren.