Politie zoekt getuigen aanrijding tussen scooterrijder en wandelaar

MediaTV/ATOS Archief

HENDRIK-IDO-AMBACHT  Donderdagmiddag 18 mei rond 13.50 heeft een scooter een wandelaar aangereden in Hendrik-Ido-Ambacht die daardoor ernstig letsel heeft opgelopen. De scooterrijder is daarna samen men een grote groep andere scooterrijders echter doorgereden terwijl het slachtoffer gewond op de grond lag.

De 74 jarige voetgangster was ten tijde van de aanrijding met een tweede persoon op het De Hoogenbergpad aan de wandel en werd van achter aangereden. Ze liep een beenbreuk en mogelijk nekletsel op. Haar wandelpartner bleef ongedeerd. Ook de scooterrijder kwam ten val, maar hij stapte weer op. Hij bekommerde zich niet om de vrouw en reed weg in de richting van de doorgereden groep van zo’n 50 andere scooteraars waar hij deel van uitmaakte. Het ongeval gebeurde op een fietspad, De Hoogenbergpad in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit fietspad bevindt zich nabij het Rossenburgpad, waar het restaurant Happy Italy gevestigd is.

Dringend getuigen en beelden gezocht
De politie is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben met betrekking tot dit ongeval of de scooterrijders. Ook degene die beelden heeft van bijvoorbeeld een dashcam. Daarnaast hopen zij dat de groep die erbij betrokken was en de scooterrijder die het ongeval heeft veroorzaakt hun verantwoordelijkheid nemen en zich melden bij de politie. De informatie en beelden zijn zeer welkom bij de afdeling Opsporing van Team Verkeer van de Politie eenheid Rotterdam. Contact opnemen hierover kan op via het algemene nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Gevolgen bij doorrijden na ongeluk
Volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet is wegrijden van een ongeluk strafbaar. Deze mensen kunnen hun fout soms rechttrekken door zich binnen twaalf uur te melden bij de politie, als ze dan nog steeds niet opgespoord zijn.  Iemand hulpeloos en gewond achterlaten is echter altijd strafbaar. De maximale straffen voor doorrijden na een ongeval zijn een boete van 8100 euro, een gevangenisstraf van drie maanden of vijf jaar je rijbewijs kwijt


Bron: politie