HENDRIK-IDO-AMBACHT –  Een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers. Speciaal voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest. Beleef ‘Tis hier geen hotel’ mee in Cascade op donderdag 3 oktober, met tips van de lokale jongerencoach Oscar Groenewout na afloop van de voorstelling.

Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continu rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster die het puberouderschap nou eenmaal met zich meebrengt. Cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth laten op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn. De voorstelling is gebaseerd op de populaire website Tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente. De regie is in handen van Jeroen Woe, bekend van cabaretduo Van der Laan & Woe.

Zoals in de voorstelling duidelijk wordt, lijkt het soms wel alsof kinderen in de pubertijd impulsief, willekeurig en volledig onverklaarbaar handelen en reageren. Toch is dit in werkelijkheid niet zo. Veel handelingen en reacties zijn te verklaren door veranderingen in de hersenen en de door de war geschopte hormoonhuishouding. En ja, soms zijn ze ook gewoon vervelend, in een slechte bui of eigenwijs. Maar ook al heeft dit gedrag te maken met veranderingen, hoe ga je daar als ouder dan mee om?

Na de voorstelling gaat jongerencoach Oscar Groenewout van Topcoach met de bezoekers in gesprek over waarom pubers denken zoals ze denken en doen zoals ze doen. Hij verklaart, aan de hand van de situaties in de voorstelling en eigen praktijkvoorbeelden, bepaald gedrag én geeft tips hoe hier het beste mee om te gaan.

Donderdag 3 oktober 2019, aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 21,50 euro. Kijk voor meer informatie en reserveren op de website: www.theater-cascade.nl of bel naar 078-6819230.