rhdr

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Donderdag 21 november organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.  Deze cursus is bedoeld voor senioren om verkeerstheorie aan te reiken maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Hier worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Opfriscursus Rijvaardigheid Senioren

Wanneer:                          Donderdag 21 november 2019

Waar:                                Hervormd Jeugdcentrum, Vijverhof 10 in Hendrik-Ido-Ambacht

Duur van de cursus:          Ochtendsessie 08.30 tot 12.00 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de ( vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd           

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Hoe schrijft u in

Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.

E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.