Ook zonder afspraak eerste prik tegen COVID-19 in Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De vaccinatiebus van GGD Zuid-Holland Zuid komt naar Hendrik-Ido-Ambacht. Op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 september staat de vaccinatiebus bij de Ridderhal geparkeerd. Inwoners uit Hendrik-Ido-Ambacht kunnen dicht bij huis, gratis en zonder afspraak hun eerste vaccinatie krijgen. De prikbus maakt onderdeel uit van het ‘wijkgericht vaccineren’ in de regio Zuid-Holland Zuid. 

De vaccinatiebus biedt een laagdrempelige mogelijkheid om dichtbij huis gevaccineerd te worden. In Hendrik-Ido-Ambacht staat de vaccinatiebus op deze dagen geparkeerd op de Hoge Kade 60 ter hoogte van de Ridderhal. 

Burgemeester Jan Heijkoop: “Met deze mobiele priklocatie maken wij vaccineren voor iedereen toegankelijker. Maar ook inwoners met vragen kunnen in de vaccinatiebus terecht. Zo kan iedereen zich goed laten informeren en kunnen wij de drempel tot vaccineren hopelijk verlagen.”

Vaccinatiebus 

De prikbus is bedoeld voor inwoners van 12 jaar of ouder die nog geen eerste prik tegen COVID-19 hebben gehad. Van maandag 13 september tot en met woensdag 15 september kunnen inwoners tussen 12.00 en 20.00 uur zonder afspraak terecht in de mobiele vaccinatiebus. Deze staat geparkeerd ter hoogte van de Ridderhal. In de bus wordt gevaccineerd met vaccins van Janssen en Pfizer. 

Informatie over vaccineren en eerste prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen COVID-19 van voorlichters van de GGD. Zij kunnen zich ook laten vaccineren. Voor de tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een ‘vaste’ locatie. Hiermee worden ze meteen geholpen door medewerkers van de GGD.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en op de priklocatie een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.