Nieuwe ‘slimme’ fietsenstalling bij De Schoof 

Fotograaf: Cees van Meerten FotoExpressie. Links wethouder André Flach, rechts ondernemer Wim Bergsen namens winkeliersvereniging De Schoof.
 

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Speciaal voor bezoekers van winkelcentrum De Schoof die gebruik maken van een elektrische fiets, is er een nieuwe overdekte en verlichte fietsenstalling op het grote parkeerterrein. In de stalling is ruimte voor 20 fietsen, waarvan er 11 extra veilig kunnen worden vastgezet aan ‘slimme’ fietsenrekken. Ondernemer Wim Bergsen – namens de Winkeliersvereniging De Schoof – en wethouder André Flach openden de nieuwe fietsenstalling op 4 april.

In vergelijking met zijn oude voorganger heeft de nieuwe stalling oplaadpunten met gewone stopcontacten om een fietsaccu op te laden. Wim Bergsen: “Op de stalling liggen zonnepanelen, die de zonne-energie opwekken. Die wordt opgeslagen in een grote accu om de fietsen op te laden. Het opladen is gratis en is  een duurzame service aan de bezoekers van De Schoof.”   

‘Slimme’ fietsenklemmen
In de gemeenteraad is meerdere keren aandacht gevraagd voor een bewaakte fietsenstalling in De Schoof, zodat bezoekers met een gerust hart hun fiets konden stallen tijdens het winkelen. Wethouder André Flach: “In overleg met de winkeliers van De Schoof is gekozen voor deze ‘slimme’ fietsenklemmen. Er staan er nu 11, dit aantal kan in de toekomst worden uitgebreid als daar behoefte aan is.” De slimme fietsenklemmen kunnen vergrendeld worden met een app op de mobiele telefoon. Voor extra toezicht hangen er ook sinds een aantal maanden camera’s bij het winkelcentrum. De fietsen stelen is zo dus bijna onmogelijk.

Bron: gem. H.I. Ambacht