Muzikale roadtrip met The Bentleys ‘To Liverpool and back’

HENDRIK-IDO-AMBACHT – The Bentleys nemen je mee op de spannende reis die de rock-‘n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug. Zaterdag 12 januari spelen zij in Cascade. En wanneer je ook geboren bent: de muziek uit de fifties en sixties is een feest der herkenning!

Vijf bevlogen muzikanten creëren de sound, sfeer en swing die je mee terugnemen naar die tijd. Ze zingen en spelen rhythm-and-blues van Ray Charles, rock-‘n-roll van Jerry Lee Lewis, beatmuziek van The Beatles, rock van The Rolling Stones, maar ook de Amerikaanse antwoorden daarop, zoals The Monkees en Creedence Clearwater Revival. Ondersteund door sappige verhalen en vrolijke interacties brengen zij een ode aan deze muziek; de soundtrack van een opkomende jeugdcultuur.

De rock-‘n-roll van Elvis en Chuck Berry had in de fifties namelijk een enorme impact op de jeugd. In de Verenigde Staten én in Europa. In Liverpool maakten vier jonge gasten hun versie van deze energieke en rebelse muziek. Toen The Beatles in de sixties Amerika veroverden, veroorzaakten zij een revolutie: The British Invasion. Engelse bands verrasten de VS met hun sound, hun looks en hun brutaliteit. Iets wat niet onopgemerkt bleef bij jonge Amerikaanse muzikanten. Rock-‘n-roll was voor altijd veranderd.

Zaterdag 12 januari, 20.15 uur. Kaarten kosten 20,50 euro, online reserveren kan via www.theater-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230.