Lezing ‘Rare jongens, die Romeinen’ in Cascade


HENDRIK-IDO-AMBACHT – Vrijdag 28 juni is er in Cascade een lezing met als titel ‘Rare jongens, die Romeinen’. De lezing wordt verzorgd door de Cicero Compagnie en hun lezingen zijn volgens Cascade enig in hun soort: een centraal thema wordt op een verhalende manier gepresenteerd.

Nou gewoon, met zijn allen naar het toilet. Maar hoe raar is raar? Hoe woonden ze, wat aten ze? Gingen hun kinderen ook gewoon naar school? En wat leerden ze dan? Wat deden ze op een vrije zaterdagmiddag? Hoe zag een gewone dag er uit in het leven van Publius Anonymus en zijn vrouw Alter Ega? Daarnaast zien we de nieuwe vondsten uit Pompeï, kijken we naar populisme, verkiezingen, vreemde godsdiensten. Tweeduizend jaren lijken helemaal niet zo’n groot verschil te maken. Zijn we niet allemaal een beetje Romeinen?

Het wordt een voorstelling zoals we van De Cicero Compagnie gewend zijn. Met humor, herkenbaarheid en actualiteit waarbij alles steeds met alles heeft te maken. De spreker is Dr. Math Osseforth.

De lezingen van de Cicero Compagnie zijn interessant en voor iedereen toegankelijk, ook zonder voorkennis over het onderwerp. Dit wordt telkens benaderd vanuit de historie naar de actualiteit, zodat iedereen erover kan meedenken, meepraten en een mening kan hebben of vormen.

‘Rare jongens, die Romeinen’ is te zien op vrijdag 28 juni, om 19.45 uur. De lezing duurt ongeveer 2 uur, inclusief 15 à 20 minuten pauze. Kaarten kosten 16,50 euro. Kijk voor meer info en kaarten op de website: www.stichting-cascade.nl.