Kinderklimaattop in Hendrik-Ido-Ambacht groot succes

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Ruim 550 leerlingen van vijf verschillende basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht zijn in de afgelopen maand creatief bezig geweest om een tiende personage te verzinnen voor DuzaDorp, een fictief duurzaam dorp met negen groene bewoners. Woensdagmiddag 6 oktober presenteerde de kinderklimaattop – een door de scholen zelf geselecteerd groepje leerlingen – hun ideeën in de raadzaal van het gemeentehuis aan de jury. 

DuzaDorp

Na aftrap van een gastles van Marc Rotmans, de oprichter van DuzaDorp, zijn de deelnemers aan de slag gegaan met de opdracht: verzin wie de tiende bewoner van DuzaDorp zou moeten zijn. Iedere school koos vervolgens twee leerlingen die tijdens de kinderklimaattop hun ideeeën presenteerden. Marc: “DuzaDorp is gemaakt om iedereen te informeren over duurzaamheid en groen. Ik ben erg trots op alle kinderen die zich hebben ingezet voor DuzaDorp en haar bewoners”. 

Winnaar De kinderen streden voor een duurzame prijs naar keuze voor hun school. Dit kan bijvoorbeeld een groen dak zijn of een groen schoolplein. De jury koos voor Stikky Stikstofzuiger, het idee van Evy van basisschool De Wijngaard. De tweede prijs ging naar Philippe van basisschool De Watervlinder, hij ontwierp Leo Led-lamp. De derde prijs werd overhandigd aan D’Jahvina van basisschool Krommeweg voor haar Reggy Regenton idee.